“Avui és un dels dies més feliços de la meva vida”. Aquestes han estat les primeres paraules d’Anna Grau com a candidata de Ciutadans a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, després que hagi guanyat les primàries del partit contra Koldo Blanco. L’alcaldable taronja sosté que “Barcelona mereix molt més del govern que té ara” i ha estat clara en les seves intencions: “Jo vull fer fora Colau de l’Ajuntament. Barcelona és gran, però massa petita per a Ada Colau i Anna Grau alhora”. Són, diu, “dos projectes que s’exclouen”.

La candidata de Ciutadans ha assegurat que es presenta a la cursa per l’alcaldia amb “la intenció de transformar-ho tot, revertir la decadència i donar pas a un futur millor” amb la voluntat que “la gent no hagi de marxar de Barcelona o invertir a Madrid”. Quan ha estat preguntada sobre possibles aliances després del 28 de maig, Grau ha afirmat que no facilitaran l’alcaldia de cap altre candidat que no sigui ella: “Em presentaré a la investidura i li demano a tothom que vulgui canviar les coses que em voti a mi”.

Demana a Paco Sierra “un pas al costat”

Anna Grau també s’ha volgut adreçar a l’encara president del Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona, Paco Sierra, a qui s’ha referit com a “president en fals” i “autoproclamat”. “És l’última vegada que parlo de Paco Sierra. No tornaré a parlar d’aquesta persona”, ha assegurat. La candidata li ha demanat que “sigui generós” i faci “un pas al costat i deixi treballar als companys de Ciutadans que sí que representen el partit”.

D’altra banda, també ha acusat Sierra de “no estar al dia de deutes econòmics” vers el partit. Ha detallat que tots els càrrecs electes de la formació taronja “contribuïm al sosteniment del partit” i Sierra, assegura Grau, “fa temps que no contribueix”.

Carrizosa lloa Grau

El president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, s’ha referit a Anna Grau com “una candidata immillorable” per als comicis, una persona que es “compromet a fons”. També ha destacat que té “una diferència essencial” amb la resta de candidats que aspiren a l’alcaldia de Barcelona: “Trias, Collboni, Maragall i Colau són la vella política, mentre que ella és veritablement qui representa el canvi i la transformació a Barcelona“.

Anna Grau rep el 71 % dels vots a les primàries

La diputada al Parlament de Catalunya s’ha imposat per un 71,68 % dels vots a l’altre aspirant, l’exregidor Koldo Blanco, que ha rebut el suport del 28,32 % dels afiliats.

Anna Grau va fer el pas per liderar la llista de Ciutadans al desembre, acompanyada del líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, que va dir que era “un dels bastions” a Catalunya.

No deixarà el seu escó al Parlament de Catalunya

En un debat durant la campanya de les primàries, Anna Grau va dir que no integrarà Koldo Blanco a la llista i que seguirà de diputada al Parlament per “tenir una caixa de ressonància“.