(ACN) El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha avisat que celebrar les eleccions el 14 de febrer tal com ha dictat de forma provisional el TSJC “posa en risc la salut de les persones i la legitimitat de les eleccions”. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el conseller responsable de processos electorals ha defensat que s’han buscat “tots els espais” que permet les “limitacions” de la LOREG i no veu possible una modificació d’aquesta llei al Congrés. D’altra banda, en ser preguntat pels dubtes jurídics sobre el decret de suspensió de les eleccions, Solé ha assegurat que el govern sempre pren les decisions amb “el rigor i fonament jurídic” de la Comissió Jurídica Assessora.

El govern està preparat per fer les eleccions el 14-F

Solé ha assegurat que, des del punt de vista del dispositiu, el govern està preparat per fer les eleccions el 14 de febrer però ha defensat que s’ha de posar sobre la taula la viabilitat dels comicis en plena pandèmia. I, en aquest sentit, ha recordat que l’informe del Departament de Salut preveu arribar al pic de contagis al voltant de la campanya electoral i al pic de les UCI just abans del 14 de febrer.

Segons Solé, el fet que el pic de contagis se situï en la campanya electoral “limita” que les candidatures puguin arribar a tots els ciutadans. I, d’altra banda, amb una situació molt complicada el dia de les eleccions “la percepció de la ciutadania podria ser de certa por i desconfiança”, això podria portar a una baixa participació i, per tant, afectar la legitimitat dels resultats.