La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha defensat que els blocs de formigó instal·lats a les voreres ampliades d’alguns carrers de l’Eixample no suposen cap perill afegit per al trànsit, malgrat les crítiques d’alguns col·lectius, com el de motoristes. En concret, ha dit que “són perillosos com qualsevol altre element rígid de la ciutat, sigui un fanal o una paperera”.

De fet, Sanz ha assegurat que “no ho dic jo, ho diu el fiscal general de Barcelona” com a resposta a una denúncia formulada a la tardor, i ha sentenciat que “totes les actuacions que fem han de complir amb la seguretat viària, si no no les autoritzem”.

Ho ha dit durant el debat d’una proposta de Ciutadans a la Comissió d’Urbanisme que demanava la retirada dels blocs de formigó. Tots els grups, inclosos els socis de govern (BComú i el PSC), hi han votat a favor.

Aquest 2021 ja no hi haurà cap bloc de formigó

Arran del debat, Sanz ha anunciat que “durant el 2021 deixarem de veure blocs de formigó”, tant als carrers de l’Eixample que han guanyat espai per als vianants, com a les terrasses de bars i restaurants creades a la calçada amb motiu de la crisi sanitària.

Segons ha explicat Sanz, l’Ajuntament ja ha encarregat els prototips per instal·lar a la noves terrassesdesprés de fer una primera prova amb fusta a principis de desembre—, a partir de març del 2021, tot i que l’executiu estudiarà “com agilitzar-ho encara més” amb el sector de la restauració.

Pel que fa als bancs i boles de formigó instal·lats en alguns carrers, la titular d’Urbanisme ha recordat que el consistori té en marxa el projecte per crear una gran superilla al centre de Barcelona. Per això, Sanz ha reblat que “totes les actuacions [tàctiques] que hem fet són provisionals”, malgrat la vocació de convertir-les en permanents al llarg del 2021.