El Departament de Salut confia que les mesures que es van començar a aplicar el 7 de gener dobleguin la corba de contagis de la tercera onada. De fet, treballen amb un escenari, el més probable ara mateix segons Salut, en què el pic de casos diaris s’assoliria dimarts, 19 de gener, amb entre 4.500 i 5.000 casos al dia, uns nivells una mica inferiors als màxims de la segona onada.

En canvi l’ocupació de les UCI superaria la xifra màxima de la segona onada (594 ingressats) i arribaria als 670 pacients. Ara bé, aquest escenari no preveu una possible acceleració del ritme de contagis fruit de la proliferació de la variant britànica a Catalunya.

Coronavirus, en directe

14-F: 3.000 casos diaris i 620 pacients a l’UCI

Aquest informe ja ha estat entregat als grups parlamentaris i actualitza el que ja es va fer públic la setmana passada. S’hi fan, també, estimacions de la situació el proper 14 de febrer, dia de les eleccions catalanes. S’hi arribaria, segons aquest escenari més probable, amb 3.000 casos al dia i 620 pacients ingressats a les UCI.

L’escenari menys probable

El mateix informe recull un segon escenari que, ara com ara, Salut considera menys probable que l’anterior. També situa el pic de casos diaris dimarts vinent, 19 de gener, però amb 6.000 casos al dia. El pic d’ocupació a les UCI s’endarreriria fins al 7 de febrer i s’arribaria als 770 pacients crítics. Això implicaria arribar a la data de les eleccions amb 4.000 contagis diaris i 750 pacients ingressats a les unitats de cures intensives.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Què passaria si les mesures no fan efecte?

Els dos escenaris anteriors parteixen de la base que les mesures restrictives del 7 de gener tenen un impacte en l’evolució de la pandèmia. De fet, segons Salut, hi ha indicis que així està succeint. Si no fos així, alerta, l’escenari el dia de les eleccions seria molt pitjor, de 9.000 casos al dia i 1.200 pacients ingressats a l’UCI. Una situació, diu Salut, impossible, perquè s’enduririen encara més les mesures abans.