Barcelona en Comú ha fet un primer balanç de l’inici del mandat de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. La portaveu adjunta del grup, Janet Sanz, reconeix que estan “preocupats” perquè, de moment, han vist “més un gestor que un alcalde”. “Necessitem veure cap a on va l’alcalde, quin és el projecte que té”, ha dit en una roda de premsa al consistori aquest dilluns al matí.

Sanz valora que, en alguns aspectes, el socialista s’hagi mostrat continuista amb el model de ciutat del mandat d’Ada Colau, com per exemple amb la reforma de la ronda de Sant Antoni o la flexibilització de la velocitat als entorns escolar. En canvi, els comuns veuen amb recel altres posicionaments com l’enduriment de l’ordenança de civisme, o que l’alcalde vulgui flexibilitzar la reserva del 30 % d’habitatge. “Hi ha matisos que ens preocupen”, ha afirmat, i demana que aclareixi “si vol consolidar el model de ciutat que ja havíem desenvolupat i que ha fet que Barcelona avanci”.

“Això no va de geometries variables”

Tot i que els comuns asseguren que no hi ha converses sobre una futura entrada al govern municipal, si que insisteixen que la seva aposta és la d’un govern ampli d’esquerres en què també hi hagi ERC. “Això no va de geometries variables, d’ara pacto una cosa amb uns i ara una cosa amb els altres”, aclareix Sanz. “Si Collboni vol això no comptarà amb nosaltres”, adverteix. Sigui com sigui, Sanz creu que ha de ser l’alcalde qui clarifiqui què vol i qui lideri qualsevol pas endavant. Una qüestió, però, que amb tota seguretat, no s’abordarà fins passades les eleccions generals d’aquest diumenge.