L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha posat data a l’enduriment de les sancions per lluitar contra l’incivisme. Serà previsiblement a la tardor quan el govern municipal portarà la proposta al plenari. “Hi ha un grup reduït de persones que són incíviques que no respecten allò col·lectiu, i no respecten l’esforç econòmic i humà que hi ha al darrere”, ha explicat per justificar la mesura. Els imports de les multes encara no estan fixats, però Collboni espera comptar amb el suport majoritari dels grups municipals per poder tirar endavant la proposta.

Campanya de civisme adreçada als ciutadans

A banda de l’increment de les sancions, l’alcalde també ha avançat que després de l’estiu es posarà en marxa una campanya pedagògica adreçada a la ciutadania per recordar quines són les normes de comportament. “No podem posar un operari de la neteja darrera de cada veí o veïna”, ha admès.

Acte de suport als treballadors de la neteja

L’alcalde ha fet aquests anuncis durant una visita al centre de neteja del Parc de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample, on treballen unes 400 persones. Collboni hi ha anat a les sis del matí, quan arriben els treballadors del primer torn, en un gest per deixar clar que la prioritat del govern que encapçala és “endreçar” Barcelona. “La vostra feina és importantíssima per a la ciutat de Barcelona”, els ha dit en un discurs d’agraïment en arribar.

Collboni amb treballadors de la neteja
Jaume Collboni i Laia Bonet, amb els treballadors del centre de neteja del Parc de Joan Miró

Collboni ha insistit que el període de transició amb les noves concessionàries de la contracta de neteja s’ha acabat i que ara els serveis de neteja han de funcionar al 100 %. Espera que en els propers mesos els ciutadans notaran un canvi a millor i recorda que es triplicaran els inspectors als carrers.