L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assistit aquest diumenge a la tarda a la capella ardent de Francisco Ibáñez, pare dels famosíssims Mortadel·lo i Filemó. A les portes del Tanatori de Sancho de Ávila, Collboni ha lloat la trajectòria del reconegut dibuixant barceloní i ha anunciat que treballaran per fer-li un acte d’homenatge des de Barcelona en què es farà entrega de la Medalla d’Or de la ciutat al Mèrit Cultural, després que en el seu moment no es pogués fer l’acte d’entrega.

També ha dit que escoltarà totes les propostes que li arribin des de les diferents esferes de la ciutat, com l’editorial. No ha descartat, tampoc, dedicar-li un carrer, tal com ha demanat el líder del PP, Daniel Sirera.

Collboni ha destacat Ibáñez com una persona “molt implicada en la vida associativa i cívica de Barcelona” i ha expressat la “solidaritat i amor de milions de persones que senten la mort d’Ibáñez com a pròpia”. Això és el que, assegura, ha traslladat a la família del dibuixant present al tanatori barceloní.

Una part de la nostra història i biografia personal es queda avui aquí”
Jaume Collboni, alcalde Barcelona

L’alcalde ha recordat Ibáñez com un home que sempre tenia una paraula amable i un sentit de l’humor indestructible i a prova de bombes. Ha recordat, també, que el dibuixant afirmava que el sentit de l’humor “no es jubila mai” i que va estar dibuixant “fins a l’últim moment” per expressar amb “intel·ligència i humor” l’anàlisi social del moment. Collboni també ha assegurat que Ibáñez ha fet pensar moltes generacions de ciutadans que “fins i tot vam aprendre a llegir amb els seus còmics”.