L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet el seu primer viatge institucional des que va ser investit, a França. Allà, coincidint amb el 14 de juliol (festa nacional), s’ha reunit amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, qui ha assegurat en sortir de la trobada que “som dos alcaldes que compartim valors i polítiques progressistes”. També després de la reunió, l’alcalde Collboni ha explicat que les dues ciutats s’han compromès a renovar el conveni que tenen per donar-li un nou impuls.

París com a referent en habitatge i canvi climàtic

En concret, Jaume Collboni ha dit que vol emmirallar-se en la capital francesa en dos àmbits, prioritàriament: l’habitatge i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que vol revisar la reserva del 30 % per a habitatge protegit en noves promocions aprovada per Colau, per flexibilitzar la norma i permetre que els promotors paguin a l’Ajuntament de Barcelona en comptes de reservar el 30 % dels pisos a HPO. De fet, aquesta proposta va enfrontar el PSC amb els comuns d’Ada Colau a la recta final del darrer mandat.

Els dos alcaldes també s’han compromès a reforçar el paper de Barcelona i París, com a grans ciutats europees, per combatre l’auge de l’extrema dreta a Europa i han explicat que han conversat sobre la cita olímpica que acollirà París el 2024.