La reforma de la ronda de Sant Antoni tirarà endavant tal com estava prevista. Tot i que durant la campanya electoral Jaume Collboni va anunciar que el seu govern la revocaria, finalment el projecte que van aprovar els comuns només dos mesos abans de les eleccions municipals tira endavant. En una roda de premsa a l’Ajuntament, la primera tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha confirmat que ho fan “per responsabilitat” perquè hi havia una licitació en marxa. Per això, no l’aturen, malgrat que el PSC hi va votar en contra.

Assegura que la raó principal de la decisió és no retardar més les obres. Per això, Bonet ha dit que s’obriran els sobres de la licitació. “Considerem que més important que el model concret és la urgència”, ha afirmat. Ara bé, Bonet també ha dit: “En paral·lel a la tramitació de la licitació, el que farem és practicar-hi un urbanisme diferent” al que s’ha fet fins ara. “Sense pedaços, obrint la mirada”, ha especificat.

Divisió entre el PSC i els comuns

La reforma de la ronda entre els carrers de Floridablanca i el Comte d’Urgell va generar discrepàncies durant el mandat anterior entre els socis de govern. El projecte de BComú, que ara s’està licitant, inclou només un carril bus en sentit únic entre els carrers de Villarroel i Comte d’Urgell i aposta per pacificar al màxim la via. En canvi, el PSC era partidari que el bus passés en els dos sentits en tot el tram reformable i mantenir-hi les places de càrrega i descàrrega.

Les entitats van demanar que el projecte es mantingués

Després de les eleccions i del canvi de govern municipal, les entitats a favor de la pacificació van demanar que es mantingués el projecte. La plataforma, que té el suport d’una cinquantena d’entitats, va assegurar en un comunicat que qualsevol alteració d’un procés que ara és ja només administratiu seria una ingerència política inacceptable, que trencaria la normalitat institucional.