Fons d'Infància

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat fins els 15 M € el Fons d’Infància 0-16 per a famílies amb menors a càrrec en situació de vulnerabilitat. Segons han apuntat fonts municipals, l’objectiu és que la convocatòria d’aquest 2023 registri un nou rècord i superi els 18.589 menors i les 10.667 famílies i ateses durant 2022, de les quals 2.801 eren monoparentals, la qual cosa va suposar una inversió final d’11,15 M €.

Novetats de la convocatòria 2023 

L’equip de govern ha modificat les bases per incrementar el llindar d’ingressos mínims per donar resposta als efectes socials de la inflació, que afecta especialment el preu de l’energia i dels aliments, precisament a través d’un indicador pendent d’actualitzar-se per part de la Generalitat de Catalunya des de fa 13 anys.

Les noves bases preveuen que s’hi puguin acollir els menors que fan 16 anys durant tot el 2023, amb indiferència de la seva data de naixement. Es demanarà que la família hagi tingut una atenció oberta pels serveis socials municipals en algun moment durant l’any 2022, independentment de la intensitat d’aquesta atenció. Igualment es permetrà que l’ajuda arribi a famílies que estiguin empadronades a la ciutat en el moment de fer la sol·licitud, sense necessitat de seguir-hi vivint tot l’any.

Les sol·licituds es poden fer de manera presencial i telemàtica

El període de sol·licituds ha arrencat aquest dijous i acabarà el 21 d’abril. Per segon any consecutiu es poden presentar sol·licituds a l’Oficina Virtual de Tràmits fent ús de l’idCAT Mòbil o algun altre certificat electrònic. També es podrà fer de manera presencial als espais d’atenció oberts a l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques del carrer Aragó 344 i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) Monumental, situada al carrer de Sicília, 216