L’actual delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, serà la número dos de la llista del PSC per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Així, Gay formarà part de la candidatura al darrere de l’alcaldable Jaume Collboni. El candidat socialista ha fet l’anunci en una roda de premsa aquest dimarts al migdia.

En cas de guanyar els comicis, Maria Eugènia Gay ocuparà el càrrec de tinenta d’alcaldia de Presidència, Bon Govern i Relacions Internacionals. Laia Bonet serà la número tres de la llista i ocuparà el càrrec de tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Habitatge i Sistemes Urbans.

Collboni ha destacat que Maria Eugènia Gay “és una dona professional, mare de quatre fills i amb voluntat de servei”. Creu que la seva incorporació “és la demostració de la voluntat ferma del PSC perquè Barcelona jugui a fons totes les seves capitalitats”. Sobre Laia Bonet, afirma que “és una tot terreny” i que treballarà per fer un “urbanisme transformador”.

“Sense Trias no hi hauria Colau i sense Colau no hi hauria Trias”

En la seva compareixença, Maria Eugènia Gay ha dit que treballarà per una ciutat “que no exclogui ningú” i que apostarà pel diàleg amb els agents socials i econòmics i per la col·laboració publicoprivada. Creu que “no ens podem permetre que tornin antigues experiències, que torni el passat” i afirma que “sense Trias no hi hauria Colau i que sense Colau no hi hauria Trias”.

Més d’un any com a delegada del Govern

Maria Eugènia Gay va fer el salt a la política fa poc més d’un any, quan va assolir el càrrec de delegada del Govern espanyol a Catalunya, el gener del 2022, en substitució de Teresa Cunillera. Fins aleshores, Gay havia exercit com a degana de l’ICAB, un càrrec que ocupava des del 2017.

La número dos de llista del PSC és filla de l’exvicepresident del Tribunal Constitucional i exdegà de l’ICAB Eugeni Gay.

Lluís Rabell, un altre nom de la llista del PSC

El seu nom s’ha donat a conèixer pocs dies després de fer-se públic que Lluís Rabell també formarà part de la candidatura socialista. Collboni va oferir a l’excandidat de Catalunya Sí que es Pot ser el tinent d’alcalde del Pla de Barris i Participació Ciutadana.