El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, està disposat a repetir a la llista electoral del PSC de cara a les eleccions municipals 2023, tot i que no ha concretat en quin número. En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, ha dit que “ja ha manifestat la seva predisposició al Partit Socialista d’anar a la llista” i que compta amb el “ple suport” d’Units per Avançar, el partit al qual pertany.

Això el mateix dia que Jaume Collboni ha presentat els números 2 i 3 de la seva llista. Els ocuparan Maria Eugènia Gay, actual delegada del Govern a Catalunya, i Laia Bonet, actual tercera tinenta d’alcaldia.

Batlle no només vol repetir a la llista sinó que té ganes de continuar en la mateixa cartera. “Em sento còmode ocupant la tinència de Prevenció i Seguretat”, ha apuntat. “Encara hi ha molta feina a fer i jo, en els temes de seguretat, hi treballo des de fa més de 20 anys, és on he tingut responsabilitats”, ha dit en referència als càrrecs que ha ocupat a la direcció de la Secretaria de Serveis Penitenciaris i a la Direcció General dels Mossos d’Esquadra.

“La meva intenció és seguir fent la política de seguretat com una política social”, ha dit sobre un model policial de la Guàrdia Urbana, que —diu— està formada per agents “cada vegada més formats per fer front a circumstàncies i contingències molt diverses de la seguretat”. “La nostra funció és proporcionar seguretat a la ciutadania, però també acompanyar-la”, ha apuntat.