Quatre persones han resultat ferides aquest dimecres al matí com a conseqüència d’un accident al TRAM, al final de la línia T4 del Trambesòs. Per causes que encara es desconeixen el comboi del tramvia no ha frenat i ha xocat contra el darrer pal de la catenària de la terminal. Tot ha passat a les 8.45 h. La policia treballa amb la hipòtesi que l’accident l’hagi provocat un possible desmai de la conductora, tot i que també podria tractar-se d’un defecte del tramvia. Fins al lloc de l’accident s’hi han desplaçat cinc dotacions de bombers, dels equips d’emergències i de la policia local.

Tres dels accidentats pateixen ferides lleus, mentre que la conductora del comboi, que es trobava atrapada a conseqüència de l’accident al TRAM, ha estat alliberada pels bombers i traslladada amb ambulància a l’Hospital Vall d’Hebron, on ja ha estat operada amb èxit. La dona, de 41 anys, ha patit un traumatisme facial i toràcic, i una fractura en una extremitat inferior. Dues dones ferides més, de 45 i 56 anys, han estat traslladades a l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma amb policontusions. L’altra ferida, una dona de 33 anys amb una contusió al front, ha rebut l’alta voluntària.

El tècnics de la companyia del tramvia han estat avaluant els danys i treballant per retirar el comboi accidentat amb una grua. Un procediment lent que s’ha allargat gairebé durant quatre hores. Finalment, després de tornar a encarrilar el comboi amb l’ajuda d’una grua de grans dimensions i serrar parts metàl·liques del vehicle, ha estat remolcat a través de la via.

Problemes en les línies del Trambesòs

Totes les línies han recuperat el servei a primera hora de la tarda i poden recórrer sense problemes tot el seu trajecte. A partir d’aquesta hora, i amb la freqüència de pas normalitzada, TRAM treballa per ajustar els horaris, però a conseqüència de l’accident, les línies T4 i T6 han patit afectacions durant tot el matí. A l’accident a l’estació de Sant Adrià, s’hi ha afegit un problema amb el canvi d’agulles a l’estació de Maresme que ha obligat a acabar el reccoregut de la T4 a Glòries. En conseqüència, la T5 ha fet un servei excepcional, allargant el recorregut des de Gorg fins a la Vila Olímpica. La línia T6 ha acabat el seu recorregut a l’estació de Parc del Besòs durant tot el matí, de forma que s’han suprimit les tres últimes parades del trajecte.

Accident Trambesòs