concerts merce 2023

No hi haurà concerts a Maria Cristina per les Festes de la Mercè 2023: l’avinguda que desemboca a la plaça d’Espanya no tindrà cap escenari musical enguany amb motiu de la festa major. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit eliminar aquest espai de la programació de concerts tenint en compte que ben aviat el Barça començarà a jugar partits a la muntanya de Montjuïc i que, en cas de coincidència, es produiria una quantitat de públic inassumible per a la zona. L’alternativa serà un escenari nou al carrer de Menéndez Pelayo.

L’anunci s’ha fet aquest dimarts en el marc de la presentació de la festa major d’enguany, on també s’han fet públic el cartell i la pregonera de la festa major.

Espai polèmic pels aldarulls de l’any anterior

L’any passat, i després de la pandèmia, es va recuperar Maria Cristina com un dels escenaris musicals emblemàtics, però la ubicació va ser qüestionada després que es produïssin aldarulls i destrosses, amb el tràgic balanç d’un apunyalament mortal a un jove.

De fet, els incidents van fer que l’Ajuntament de Barcelona decidís replantejar-se aquest espai. L’aleshores regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, va explicar que s’estudiaria suprimir aquest escenari, i el màxim responsable de seguretat del consistori, Albert Batlle, també va dir que caldria repensar la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina de cara a les properes edicions de la Mercè.

Les Corts estrena un escenari al carrer de Menéndez Pelayo

Tot i que no acollirà concerts, l’avinguda de la Reina Maria Cristina sí que serà l’escenari del Piromusical. En canvi, la Mercè 2023 guanyarà el nou espai per a concerts de grans públic a les Corts, al carrer de Menéndez Pelayo. L’altra novetat, és que en aquesta edició es recuperarà un dels espais emblemàtics per la música: la Plaça Reial.

I pel que fa als espais del Mercè Música, respecte a l’any passat, es mantenen els del Teatre Grec, els Jardins Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, l’avinguda de la Catedral i la platja del Bogatell. El Barcelona Acció Musical (BAM) es podrà gaudir al Moll de la Fusta, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, i a un dels espais que ja es va recuperar a l’edició anterior, la rambla del Raval.

Una reivindicació veïnal

El veïnat dels entorns de l’avinguda de la Reina Maria Cristina ja fa temps que es queixa de les molèsties que generen els grans esdeveniments i concerts a la zona. De fet, denuncien els sorolls, la brutícia i l’incivisme. El novembre passat, quan el govern municipal va anunciar que es plantejava eliminar els concerts a Maria Cristina per la Mercè 2023, els veïns van acollir la notícia amb escepticisme.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?