La plataforma Stop Concerts ha acollit amb satisfacció la notícia de la possible desaparició de l’escenari de concerts de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. “És una bona proposta per solucionar el problema de soroll, incivisme posterior i mobilitat que es genera”, ha assegurat Enrique Navarro, de Stop Concerts. Això sí, ha expressat el seu temor pel lloc que es triï. “El que no ens agradaria seria que aquests concerts tornessin al Fòrum. Ha de ser en un punt apartat d’habitatges“, afegeix.

Mentrestant, el veïnat dels voltants de l’avinguda de la Reina Maria Cristina viuen l’anunci amb escepticisme. “És una promesa com tantes altres. No valorarem res fins que no sigui una realitat, perquè de moment només és de paraula, ni tan sols és escrita”, ha afirmat Lluís Maté, president de l’AV Font de la Guatlla – Magòria.

En estudi després dels aldarulls de la Mercè

Les entitats veïnals reaccionen així a l’anunci per part de l’Ajuntament que s’estudia eliminar l’escenari de concerts que la Mercè té a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquesta decisió s’ha pres després dels aldarulls que es van viure a la darrera edició, al setembre, en què es van produir aldarulls i destrosses. De fet, el màxim responsable de Seguretat del consistori, Albert Batlle, ja va obrir la porta al canvi d’ubicació d’aquests concerts quan ni tan sols havia acabat el programa de les festes, en assegurar que caldria repensar la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina

La decisió també afectaria altres activitats, a banda dels concerts de la Mercè. Tot i això, de moment es manté la festa de la nit de Cap d’Any prevista per a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. “No em preocupa tant el Cap d’Any com la Festa Major”, ha assegurat el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra.