Diputació de Barcelona

(ACN/Redacció) ERC s’incorpora al govern de la Diputació de Barcelona amb el PSC i els comuns, segons han avançat ‘La Vanguardia’ i ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN. Els republicans han fet l’anunci just després de les eleccions generals del 23-J tot i que, en el ple de constitució, el diputat d’ERC Dionís Guiteras va oferir mà estesa, col·laboració i diàleg al govern. “No mirem enrere. Iniciem una nova etapa i toca construir”, va afegir.

“El govern més plural de la història”

Els republicans destaquen que es tractarà del govern de la Diputació de Barcelona “més plural de la història”, format per PSC, En Comú Podem, Impulsem Penedès, Junts per Igualada, i ara també ERC: “Aquest govern acaba sent un reflex fidel de la pluralitat política present als municipis de la demarcació de Barcelona”, diu el comunicat d’ERC.

ERC considera que el nou govern serà d’una “clara mentalitat de governança progressista”. De la seva banda, el PSC —amb Lluïsa Moret de presidenta— afirma que l’entrada d’ERC al govern “reforça l’acord de progrés que governarà la Diputació de Barcelona els propers quatre anys” i “reforça l’estabilitat del govern”.

El 13 de juliol Moret va ser escollida presidenta de l’ens supramunicipal amb els vots del PSC, comuns, dos diputats de Junts i Tot per Terrassa. La Diputació de Barcelona celebrarà aquest dimecres el ple de cartipàs. Junts, que en els últims quatre anys ha governat amb el PSC, queda fora del govern.