L’Ajuntament ha aturat l’aportació d’1,5 milions d’euros que havia de destinar aquest any al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló. La decisió s’ha pres després que el diari ‘El Mundo’ s’hagi fet ressò d’una auditoria del 2017 que revela suposades irregularitats econòmiques en la gestió. “Hem decidit aturar de manera rotunda l’aportació del 2019 fins que no s’esclareixin els fets”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.

Segons detalla un portaveu del circuit a ‘El Mundo’, les qüestions que detalla l’auditoria del 2017 s’han revisat i corregit en els exercicis posteriors. L’aportació al Circuit de Barcelona-Catalunya es va pactar en el govern de Xavier Trias, però amb l’arribada d’Ada Colau a l’Ajuntament, es va decidir reduir-la progressivament.

La del 2019 era l’última aportació pactada d’un total de 7 M € entre els anys 2017-2019. El maig del 2018, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, va dir que demanaria a l’Ajuntament que hi incrementés l’aportació per continuar acollint “esdeveniments de primer nivell” com la Fórmula 1, la Moto GP i el Rallycross.

circuit Montmelo Barcelona-Catalunya

Des de l’oposició, Jaume Ciurana (PDeCAT) ha dit que accepten congelar l’aportació per esclarir els fets, però ha demanat que no s’aprofiti per desentendre’s del circuit, que ha destacat que és important per al territori. Maria Rovira (CUP) ha celebrat la decisió, però ha remarcat que s’hauria d’haver pres des d’un inici i no a instàncies d’aquesta auditoria, perquè creu que el circuit “aporta poc a la ciutat”.