El Front Republicà ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions generals a l’Escola Ramon Llull, on la Policia Nacional va intervenir durant l’1-O. Hi han participat el candidat, Albano Dante Fachín, i alguns membres de la llista, com Mabel Rodríguez, Mireia Caldés i Roger Español, que va perdre l’ull per l’actuació policial, justament, en aquest centre.

Fachín ha carregat contra “el règim del 78” i, en aquest sentit, ha preguntat als partits independentistes majoritaris, Junts per Catalunya i ERC, “si el seu pla és investir Sánchez i obeir Marchena, la Junta Electoral Central i el borbó”. “Que ens expliquin què faran amb els vots de la gent que es va deixar la pell i la cara a les escoles de Catalunya”, ha demanat. El candidat també s’ha dirigit directament a Podem, a qui ha instat a deixar de “pidolar i demanar de genolls al PSOE que els faci cas” i a “ser valents”.

Per altra banda, el candidat del Front Republicà també ha assegurat que “no volen governar en un estat corrupte ni contribuir perquè sigui governable”, sinó que demanen el suport dels electors “per recordar-los que les seves institucions velles i acabades no ens governaran fins que ens escoltin”.

L’Escola Ramon Llull, escenari simbòlic

L’elecció del lloc no ha estat casual. Més enllà de l’enganxada de cartells, la formació ha projectat un vídeo de l’actuació policial durant l’1 d’octubre a una de les façanes del carrer. La seva intenció ha estat destacar “el referèndum com un gran acte de desobediència civil pacífica”. Asseguren que, per ells, aquella dia “ha de guiar l’acció política” a seguir per tal d’aconseguir la “plena sobirania de Catalunya”.

És la primera vegada que la formació es presenta a les eleccions. Es tracta d’una coalició formada per Poble Lliure -un dels corrents interns de la CUP-, Som Alternativa i Pirates de Catalunya.

Demanen la llibertat d’Assange

Abans de començar l’acte, i mentre es projectaven les imatges de l’actuació policial durant l’1-O, Fachín i alguns membres de la llista han reivindicat la llibertat del fundador de Wikileaks, Julian Assange. Tots ells han ensenyat un cartell en què es podia llegir l’etiqueta #FreeAssange.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]