ple Ajuntament

26 dels 41 regidors que hi ha a l’Ajuntament de Barcelona no repeteixen a les llistes de les eleccions municipals del 2019. És una desbandada històrica que fa preveure una renovació en el plenari que resulti del 26-M. Els que no continuïn es podran acomiadar del consistori en un ple de comiat que es farà a principis de juny. En el del 2015 van dir adeu 26 regidors, però, d’aquesta xifra, molts sí que anaven a les llistes electorals.

El PP i la CUP són els dos grups amb una renovació total. Els populars Alberto Fernández Díaz, Xavier Mulleras i Alberto Villagrasa ja han anunciat que deixen l’Ajuntament, així com els cupaires Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas. Tampoc no continuaran els dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé.

ple Ajuntament PDeCAT

Un dels grups amb més baixes és el del PDeCAT. Set dels nou regidors no continuaran: Xavier Trias, Sònia Recasens, Jaume Ciurana, Mercè Homs, Maite Fandos, Raimond Blasi i Irma Rognoni. En el cas de BComú, dels 11 regidors actuals, cinc deixen l’Ajuntament: Gerardo Pisarello, Laia Ortiz, Jaume Asens, Agustí Colom i Josep Maria Montaner.

ple Ajuntament

Dels cinc regidors del grup de Ciutadans, tres no continuen: Carina Mejías, Santiago Alonso i Koldo Blanco. Al PSC hi ha dues baixes, Carmen Andrés i Daniel Mòdol, en un grup de quatre regidors, mentre que a ERC només Trini Capdevila no repetirà a la llista electoral. De totes les baixes, la majoria deixen la política, mentre que Pisarello, Asens, Mejías i Andrés volen fer el salt al Congrés.

Els que volen continuar

A les llistes del 26-M que ja s’han anat fent públiques hi ha 15 regidors actuals. Els resultats del 26-M diran quants poden realment repetir. A BComú repeteixen Ada Colau, Janet Sanz, Gala Pin, Laura Pérez, Mercedes Vidal i Eloi Badia. A la de JxC -pendent encara de conèixer- hi haurà Jordi Martí i Francina Vila.

A la llista de Manuel Valls s’hi inclouen Marilén Barceló i Paco Sierra (Cs), i a la d’Ernest Maragall (ERC) hi figuren Montse Benedí, Jordi Coronas i Gemma Sendra. La candidatura del PSC la lidera, de nou, Jaume Collboni, que repeteix i que torna a comptar amb Montserrat Ballarín. La llista del PP i la candidatura de la CUP inclouen una renovació de cares.

Els que ja han marxat

A la desbandada de regidors a les llistes cal afegir també les vuit baixes que hi ha hagut durant el mandat, una xifra també inèdita fins ara. Els edils que han abandonat el consistori per anar a altres dedicacions són Raimundo Viejo (BComú), Joaquim Forn i Antoni Vives (PDeCAT-CiU), Sònia Sierra (Cs), Alfred Bosch (ERC), Àngels Esteller (PP), Josep Garganté (CUP) i Maria José Lecha (CUP).