Aguilera assegura que el Circuit de Barcelona-Catalunya genera 340 milions d’euros a Catalunya. D’aquests, la capital catalana se n’emporta el 60 %, un percentatge que s’eleva fins prop del 90 % si s’analitza tota l’àrea metropolitana, segons el president de l’entitat. A més, Aguilera afegeix que s’hi ha de sumar l’impacte que té en el turisme el fet que se celebrin esdeveniments de reconeixement mundial com la Fórmula 1, la Moto GP i el Rallycross.

L’Ajuntament, per la seva banda, ja va avisar que aniria retirant progressivament les aportacions al circuit, ubicat a Montmeló. El 2017 hi va destinar tres milions d’euros; aquest any, dos milions i mig, i l’objectiu del consorci es reduir aquesta xifra a un milió i mig l’any 2019. Tot i això, la direcció de l’entitat espera fer canviar d’opinió el govern municipal ja que, segons Aguilera, sense la inversió pública “és impossible” tenir superàvit.

En espera d’un govern per negociar la continuïtat a la Fórmula 1

Aguilera també ha explicat que el contracte amb l’empresa que gestiona els circuits que participen a la Fórmula 1 expira el 2019. Tot i que ha reconegut que no corre pressa, espera que “si es forma govern aviat, en els propers tres mesos podrem començar a negociar”.