El Circuit de Barcelona-Catalunya vol que el consistori aporti més diners per poder continuar acollint “esdeveniments de primer nivell”. El govern de Colau ha anat reduint la inversió any rere any, tal com va prometre a l’inici del mandat. El president del circuit, Vicenç Aguilera, ha explicat al programa ‘bàsics’ que la presència dels campionats que se celebren, com el de la Fórmula 1 el cap de setmana vinent, té un gran impacte econòmic en la ciutat.

Aguilera assegura que el Circuit de Barcelona-Catalunya genera 340 milions d’euros a Catalunya. D’aquests, la capital catalana se n’emporta el 60 %, un percentatge que s’eleva fins prop del 90 % si s’analitza tota l’àrea metropolitana, segons el president de l’entitat. A més, Aguilera afegeix que s’hi ha de sumar l’impacte que té en el turisme el fet que se celebrin esdeveniments de reconeixement mundial com la Fórmula 1, la Moto GP i el Rallycross.

L’Ajuntament, per la seva banda, ja va avisar que aniria retirant progressivament les aportacions al circuit, ubicat a Montmeló. El 2017 hi va destinar tres milions d’euros; aquest any, dos milions i mig, i l’objectiu del consorci es reduir aquesta xifra a un milió i mig l’any 2019. Tot i això, la direcció de l’entitat espera fer canviar d’opinió el govern municipal ja que, segons Aguilera, sense la inversió pública “és impossible” tenir superàvit.

En espera d’un govern per negociar la continuïtat a la Fórmula 1

Aguilera també ha explicat que el contracte amb l’empresa que gestiona els circuits que participen a la Fórmula 1 expira el 2019. Tot i que ha reconegut que no corre pressa, espera que “si es forma govern aviat, en els propers tres mesos podrem començar a negociar”.