Dos referèndums. Aquesta és la proposta que defensarà ERC al Congrés a partir de les eleccions generals del 28-A. El seu número 2, Gabriel Rufián, ha explicat aquest divendres que la formació defensarà la celebració d‘un referèndum d’autodeterminació de Catalunya i un altre sobre la monarquia. Ho ha fet en l’esmorzar informatiu Fòrum Europa. Tribuna Catalunya, en el qual ha concretat que proposaran el d’autodeterminació en una mesa de diàleg entre el govern espanyol i el català, mentre que pel de la monarquia donaran suport a les iniciatives de Podem.

En aquest sentit, Rufián ha reclamat tornar a l‘escenari previ al debat dels pressupostos generals de l’Estat i seure en una taula de diàleg entre governs que aglutini les sensibilitats polítiques de Catalunya. També ha avisat que ERC no anirà a Madrid a “bloquejar”. “L’únic bloqueig que volem és el 155 i el feixisme”, ha dit.

“Diàleg, diàleg i diàleg”

Una vegada més, els republicans han subratllat que l’única condició que posaran al PSOE de cara a una investidura és “parlar i avançar” sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. En concret, el candidat ha dit que la seva solució passa pel “diàleg, diàleg i diàleg”. “Algú es pot imaginar que ERC donarà suport a Pedro Sánchez durant quatre anys sense que faci un sol pas?”, s’ha preguntat. “La resposta és que no”, ha conclòs. Per tot plegat, Rufián ha insistit que ERC pot ser “l’únic obstacle” davant d’un pacte “nociu” contra els drets civils i polítics de PSOE i Cs.

Durant l’esmorzar, Rufián ha denunciat la situació “anòmala” que suposa que el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, no pugui fer campanya. També ha condemnat els incidents d’aquest dijous provocats per desenes d’estudiants que van intentar impedir l’entrada de la candidata popular Cayetana Álvarez de Toledo a un acte a l’UAB, i els atacs denunciats per Ciutadans a Santa Coloma de Cervelló, el Baix Llobregat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]