La lluita contra el canvi climàtic és una de les grans línies d’actuació per a En Comú Podem en aquestes eleccions generals del 2019. El candidat per Barcelona, Jaume Asens, ha presentat la “proposta estrella” de campanya, que anomena un “new green deal“, és a dir, un nou pacte verd. “Crear un impost a les grans fortunes, amb patrimonis superiors al milió d’euros, un impost verd del 3 %, que ha de servir per finançar la transició energètica”, ha explicat. Asens ha afegit que la defensa del territori des del punt de vista ecològic és un deure. “Si el planeta fos un banc, ja se l’hauria rescatat“, ha dit.

La roda de premsa s’ha fet a la seu del partit i Asens ha estat acompanyat de l’eurodiputat Ernest Urtasun, que ha dit que amb aquesta mesura es podrien recaptar uns 10.000 milions d’euros anuals a tot Espanya. Aquesta quantitat, segons Urtasun, es destinaria de manera íntegra a renovar les infraestructures per desenvolupar tot el potencial d’estalvi energètic, una de les “assignatures pendents de l’Estat”. Segons els comuns, els governs del bipartidisme no s’han atrevit a afrontar el repte.

Participació de Ska Keller

A l’acte també hi ha assistit l’eurodiputada i presidenta del grup dels Verds-ALE al Parlament Europeu, Ska Keller. Ha destacat la necessitat de fer aquesta transició energètica, “una manera diferent de desenvolupar l’economia”, ha dit. Entre les mesures per arribar a un model més eficient, ha destacat la necessitat de remodelar el transport públic i fer-lo “assequible i sostenible“.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]