El candidat del PSOE a la presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit en l’acte que dona el tret de sortida de la campanya electoral que “si les tres dretes sumen, pactaran” i ha avançat que, si això passa, “la confrontació territorial, la corrupció i les retallades estan garantides”. El fins ara president del govern ha fet una crida al 40 % d’electors indecisos i abstencionistes -segons l’última enquesta del CIS- perquè apostin “per la convivència” i ha advertit que les eleccions “seran un plebiscit” entre el passat i el futur i entre “avançar o retrocedir”. Sánchez també ha respost els que l’acusen de tenir un pacte amb els independentistes catalans. “Van tombar els nostres pressupostos, això demostra que no hi tenim cap pacte“, ha dit.

Enmig de l’acte hi ha hagut espai per a l’anècdota. Un nen s’ha acostat al faristol des d’on Sánchez s’adreçava als assistents i li ha donat tot de caricatures dels polítics que es presenten a les eleccions, i que ell anava dipositant a sobre de la tauleta. Quan li ha donat la seva, el president del PSOE ha dit: “Aquesta la poso a l’esquerra“, gest que ha provocat les rialles de la grada.

Casado apel·la al vot útil

El candidat del PP, Pablo Casado, ha fet un míting al Florida Park Retiro de Madrid just abans de l’inici de la campanya. En l’acte, ha demanat unitat del vot de dreta amb un objectiu doble: fer fora Pedro Sánchez de La Moncloa, a qui ha acusat de “perill públic”. Alhora, Casado ha promès ser una “escullera” que “posarà fre a la deriva secessionista”. Ha assegurat que amb el PP no hi haurà escons per a indults ni traïció a Espanya. “O canviem el govern o ens canvien la nació”, ha sentenciat el president dels populars. Casado ha apel·lat al vot útil i ha alertat els simpatitzant del seu partit que no juguin “a la ruleta russa” entregant el vot a Vox o Ciutadans.

Iglesias augura sorpreses

El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha augurat sorpreses el 28 d’abril. Ha demanat el vot per al seu partit perquè “els poderosos no els han d’escriure la Història”. El líder de la formació morada ha centrat l’inici de campanya en les “petites veritats“, les veritats “quotidianes”. Ha posat com a exemple que la població té “dificultats per arribar a final de mes” o els joves que “han hagut d’emigrar”. En aquest, sentit, Iglesias ha tingut unes paraules de record per al fundador de WikiLeaks, Julian Assange, detingut a Londres per “revelar veritats molt incòmodes per al poder”. Iglesias ha fet la tradicional enganxada de cartells al parc de les Cruces d’Aluche.

Rivera, “el president que mira cap al futur”

El president de Cs, Albert Rivera, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral del 28 d’abril convertit en un holograma. El líder del partit taronja ha fet la penjada de cartells aquest dijous al vespre físicament des d’un poble de Castella i Lleó -Pedraza- però ha aparegut minuts després a la seu de la formació a Madrid com a figura hologràfica: “Vull ser el president que mira cap al futur”, ha assegurat Rivera.

Cs ha triat aquesta fórmula tecnològica, i inèdita, d’arrencar la campanya per demostrar el “compromís” del partit amb l'”Espanya buidada” -Pedraza (Segòvia) té 300 habitants- i per evidenciar que vol “connectar” els territoris de l’estat.  El líder de Cs ha demanat el vot per superar el bipartidisme i ha assegurat que “no és impossible” fer fora Sánchez. “El que és important no és que guanyem o no. És que Espanya vagi bé”, ha afirmat, ja que el 28-A l’Estat “s’hi juga molt”, ha dit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]