El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha acusat els “populistes i independentistes” de “posar en risc la continuïtat de l’estat de dret”, en clara al·lusió a Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC). L’ex-primer ministre francès ha tornat a advertir de les conseqüències que, assegura, podria tenir per a la ciutat un govern liderat per Colau o Maragall, per ara els més ben situats a les enquestes. “L’acabarien enfonsant en la mediocritat”.

En un acte al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Valls s’ha reivindicat com l’únic alcaldable que pot garantir el respecte a la llei. “Si Barcelona cau en mans dels independentistes, les conseqüències poden ser bàrbares“, ha dit l’alcaldable de BCN Canvi – Cs. En aquest sentit, ha dit que “no es pot jugar ni amb el dret a decidir ni amb qualsevol idea que trenqui l’ordre jurídic”.

D’altra banda, Valls ha assegurat que les institucions de l’Estat com l’ICAB o la Cambra de Comerç no poden ser equidistants a l’hora de pronunciar-se sobre el procés independentista. “No pot haver-hi equidistància entre els que respecten l’estat de dret i els que el trenquen”, ha dit l’ex-primer ministre francès.

 

Manifest del món jurídic a favor de Valls

Manuel Valls ha presentat un manifest signat per 61 juristes, advocats i altres personalitats del món jurídic que donen suport a la candidatura de l’ex-primer ministre francès a les eleccions municipals del 2019. El text defensa que “el respecte a la llei com norma de convivència” és la garantia d’una democràcia i denuncia la situació en què es troba la ciutat després de quatre anys de govern d’Ada Colau. “La degradació de Barcelona es fa cada dia més evident, la creixent inseguretat jurídica, la important caiguda de la inversió estrangera i la permissivitat enfront de l’incompliment de lleis i ordenances contribueixen al fet que el nostre entorn sigui un lloc més insegur i vulnerable“, recull el manifest.