La CUP Capgirem Barcelona vol aprofitar els darrers dies de campanya per aprofundir en les propostes del seu programa. Aquest dilluns a la tarda s’han centrat en habitatge. A pocs metres d’un bloc de pisos buits propietat d’un gran tenidor a la plaça de la República, al barri de la Prosperitat, la candidata cupaire, Anna Saliente, ha proposat regularitzar les ocupacions “a través d’arribar a acords, mitjançant un servei de suport i mediació amb els propietaris”.

Ha detallat que seria “una mesura a curt termini” mentre es treballa per ampliar el parc d’habitatges públics a Barcelona. La CUP aposta per expropiar els habitatges buits a mans de grans tenidors i de la Sareb, destinar el 50% d’habitatges de nova construcció al parc d’habitatge públic de lloguer i prohibir progressivament la utilització d’habitatges privats per a allotjament turístic, entre altres mesures.

Per combatre els desnonaments, proposen obligar els grans tenidors a oferir un lloguer social a les famílies pendents d’una execució hipotecària o per impagament del lloguer. També volen que el sector hoteler dediqui un percentatge de les places hoteleres “a allotjar persones que formen part de la Mesa d’Emergència d’Habitatge de manera gratuïta”.