Elsa Artadi ha carregat fort contra ERC en l’arrencada de l’última setmana de campanya de les eleccions municipals i europees. En un esmorzar-col·loqui organitzat pel diari ‘El Periódico’, la número dos de Junts per Catalunya ha acusat el candidat d’Esquerra, Ernest Maragall, d’haver entorpit la tasca de Carles Puigdemont des de Brussel·les, quan el republicà era conseller d’Acció Exterior de la Generalitat. “L’incomodava que Puigdemont fes servir la delegació de la Generalitat a Brussel·les”, ha dit Artadi, i hi ha responsabilitzat Maragall d’un intent d’aïllar Puigdemont a “l’exili”.

Les declaracions han estat un nou tret a la línia de flotació de l’acord de govern entre Junts per Catalunya i Esquerra a la Generalitat. De fet, Elsa Artadi ha anat més enllà i ha dit que el futur del govern català s’haurà de veure “pas a pas” a partir de les eleccions del 26 de maig i dels possibles pactes que se’n derivin. En aquest sentit, ha instat Esquerra a aclarir si ha canviat de soci preferent i a partir d’ara prioritzarà acords amb els comuns.

Revertir l'”espiral remunicipalitzadora” de Colau

Artadi ha presentat aquest dilluns les mesures de la candidatura en matèria de polítiques socials, que inclouen un pla per a la inclusió de les persones amb discapacitat, una finestreta única per accedir als serveis socials, un pla d’ocupació per a les persones més vulnerables o un augment de les hores d’atenció a la gent gran, especialment la que viu sola.

La número dos de la llista municipal ha acusat l’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, d’haver generat una “espiral remunicipalitzadora” dels serveis socials i d’atenció a les persones en detriment de les entitats del tercer sector i les empreses privades que “fan feina des de fa anys” a la ciutat.