La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, no ha aclarit la ubicació definitiva del centre d’atenció immediata per a menors estrangers no acompanyats que s’ha de fer a Barcelona. Pérez ho ha dit en la primera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del mandat, on ha ofert “totes les ganes de treballar amb la Generalitat perquè l’emplaçament sigui en el millor lloc possible”, però sense donar-ne cap més detall. “En el moment en què decidim el millor emplaçament, ho comunicarem”, ha dit la tinenta d’alcalde.

Ha estat la resposta del govern municipal a la proposició del PP, que ha demanat a l’executiu “consensuar de forma conjunta amb la Generalitat i els veïns” l’emplaçament del centre per “evitar l’impacte negatiu que pot tenir en la convivència ciutadana”. El portaveu popular, Óscar Fernández, ha recordat que un grup de veïns del Besòs i el Maresme s’han mobilitzat davant la possibilitat que el centre s’instal·li al barri i, per això, ha assegurat que “ens trobem en una situació de crisi social i de seguretat” i ha apostat per les polítiques de retorn dels menors al país d’origen.

Enganxada pels “discursos racistes”

La proposició del PP no ha prosperat perquè només ha aconseguit el sí de Cs. La regidora taronja Marilén Barceló ha acusat els governs de la Generalitat i l’Ajuntament d’improvisar davant “la rumorologia d’on anirà ubicat el centre d’acollida” i ha demanat una “bona coordinació” entre administracions.

En canvi, la resta de grups municipals han votat no. Elisenda Alamany (ERC) ha lamentat que el PP “no està preocupat per la convivència perquè no proposen res que tingui a veure amb la convivència” i ha demanat als populars que “deixin d’adobar discursos racistes als districtes”. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde Laura Pérez també ha carregat contra el PP perquè “els discursos d’estigmatització poden impactar en la convivència”.

Per la seva banda, Neus Munté (JxC) ha criticat la “barreja de menors no acompanyats i problemes de convivència” perquè “és del que hem de defugir” i Eva Parera (BCN Canvi) ha instat a “evitar entre tots que es produeixi rebuig social” contra els menors no acompanyats.