El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha admès que, després d’aquest estiu, s’han produït a Barcelona tres homicidis més que l’any passat. L’últim va ser a principis de setembre en un local d’oci nocturn del Port Olímpic, en què va morir una dona apunyalada. Ara bé, ha remarcat que “no podem parlar d’una tendència a l’alça ni d’evidències d’un nou problema” i ha reivindicat la investigació dels Mossos d’Esquadra perquè “ha aclarit la pràctica totalitat dels fets”.

Ho ha dit en la seva primera compareixença a la Comissió de Presidència i Seguretat, en què també ha fet gala dels resultats de les operacions policials al passeig de Joan de Borbó, a Ciutat Vella, contra la venda ambulant irregular. Segons el tinent d’alcalde, durant els tres mesos d’estiu s’han reduït el nombre de manters. Si el juny n’hi havien 741, el mes d’agost, n’han detectat 140, 600 venedors menys. A més, la Guàrdia Urbana ha comissat 479.553 productes.

comissió Presidència i Seguretat

En la comissió, Batlle també ha dit que el fenomen dels narcopisos “el tenim força sota control, però continua sent prioritat” i ha anunciat que la previsió d’aquest mandat és convocar 1.000 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana, (250 cada any) tenint en compte que la previsió del govern és que durant aquests quatre anys se’n prejubilin uns 400.

L’oposició valora el “canvi de rumb”

Lluny del que es podia esperar, els grups de l’oposició han evitat l’esbroncada cap a Batlle i li han allargat la mà. “Compti amb nosaltres, però és important que hi hagi resultats”, ha dit Jordi Martí (JxC). Des de Ciutadans, Paco Sierra ha donat al tinent d’alcalde els 100 dies de gràcia i l’ha instat a no compartir “el model fracassat” d’Ada Colau.

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que encara no es poden exigir resultats a Batlle i ha demanat que no es limiti el discurs de la seguretat a més policia. Josep Bou (PP) ha animat el tinent d’alcalde a continuar la feina: “Ha començat bé, però hem de seguir”. La regidora Eva Parera (BCN Canvi) ha dit que mantenen la confiança en Batlle però que no l’acaben de veure en Ada Colau.