L’Ajuntament aturarà el festival Grec després que la Generalitat hagi aclarit que els esdeveniments culturals queden prohibits amb les noves mesures decretades per Barcelona i l’àrea metropolitana davant l’augment de casos de coronavirus. En una piulada, l’alcaldessa Ada Colau s’ha referit a la normativa aprovada pel Govern català i ha confirmat el tancament d’activitats culturals i esportives: “A contracor haurem d’aturar el Grec i els equipaments culturals i esportius no podran obrir demà”, ha dit.

L’aturada del festival serà efectiva a partir de demà, dilluns, i aquest diumenge s’ha mantingut la programació prevista. Aquesta nit hi haurà els espectacles ‘La porta absent’ i ‘La cambra perduda’ de la companyia belga Peeping Tom que es podran veure en directe a betevé a les 22 h. betevé també mantindrà l’emissió en diferit prevista per dilluns a les 22 h del concert que va fer el grup Manel el 7 de juliol.

Els 13 municipis de l’àrea metropolitana, inclòs el de Barcelona, s’han reunit aquest cap de setmana amb l’executiu català per demanar claredat en les mesures que generaven confusió. En una altra piulada, Colau ha donat la raó a aquells que els sembla incoherent mantenir les terrasses o les platges obertes mentre es prohibeixen els espectacles o l’obertura de complexos esportius.

L’alcaldessa ha acabat assegurant que acompanyaran els sectors afectats i demanaran excepcions “que són de sentit comú”. I és que la Generalitat dona l’opció als consistoris de demanar una autorització al Procicat per obrir establiments que, segons la normativa, han de romandre tancats. Sobre aquesta possibilitat s’ha pronunciat el Grec a través del seu perfil de Twitter en què ha explicat que els espectacles d’aquest diumenge es mantenen i que estan “esperant la confirmació final de la Generalitat” per saber quina afectació tindrà la programació la resta de dies.

Vergés respon a Colau

Davant la crítica de l’alcaldessa Ada Colau, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que el govern s’ha reunit diumenge al matí amb el sector de la cultura i l’esport per explicar-los que els ajuntaments poden sol·licitar mantenir activitats en marxa si aquestes compleixen les mesures de protecció i ha assegurat que la batllessa “ho sap perfectament”.