Ha tornat a Barcelona, si és que mai havia marxat del tot, la companyia de teatre dansa Peeping Tom pel Grec 2020 i, com sempre, exhaureix totes les entrades.

La formació establerta a Brussel·les, però també a Barcelona, està encapçalada per l’italoargentina Gabriela Carrizo i el francès Franck Chartier, que presenten dues peces curtes: ‘La porta absent’ i ‘La cambra perduda’. Passat, present i futur es confonen en dues peces curtes de regust cinematogràfic que són una nova mostra del món fosc, misteriós i sorprenent de Carrizo i Chartier. Les dues peces de Peeping Tom al Grec 2020 es representen al Teatre Grec el 19 i el 20 de juliol en un espectacle que es va poder seguir en directe per betevé.

‘La porta absent’ i ‘La cambra perduda’

Les dues peces que componen aquest díptic escènic van ser creades originalment per l’argentina Gabriela Carrizo i el francès Franck Chartier, ànimes de la companyia belga de dansa teatre Peeping Tom, amb els intèrprets del Nederlands Dans Theater. Ara, un nou repartiment amb intèrprets de Peeping Tom reinterpreta aquelles creacions, unes coreografies en les quals els personatges evolucionen en espais dels quals no poden escapar i vagaregen per laberints sinistres i misteriosos en què la realitat es confon amb la fantasia, moguts per unes forces naturals i adreçant-se a un destí incert. L’atmosfera cinematogràfica tan pròpia de les creacions de la companyia belga les amara totes dues.

La primera part, ‘La porta absent’, té lloc en una habitació tancada, plena de portes que no s’obren i on un home entre la vida i la mort mira de trobar el seu camí enmig d’un núvol de pensaments. En canvi, a ‘La cambra perduda’, ens trobem en el laberint de cabines i passadissos d’un vaixell, un escenari en què descobrirem el món interior dels personatges, protagonistes d’unes històries que van més enllà del temps i de l’espai. Suspens, un humor fosc i un univers visual que evoca el realisme màgic i s’uneixen en un espectacle singular creat amb un llenguatge interpretatiu, únic i extrem.

Informació de servei:
Data: 19 i 20 de juliol
Horari: 22 h
Lloc: Teatre Grec
Durada: 73 minuts
Preu: 15 euros

 

Fitxa artística:

Concepció i direcció: Gabriela Carrizo i Franck Chartier
Assistència artística: Thomas Michaux
Interpretació: Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Panos Malactos, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede i Wan-Lun Yu
Composició sonora i arranjaments: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Annalena Fröhlich, Louis-Clément da Costa i Eurudike De Beul
Disseny de la il·luminació: Tom Visser
Disseny del vestuari: Seoljin Kim, Yichun Liu i Louis-Clément da Costa
Disseny de l’escenografia: Gabriela Carrizo i Justine Bougerol
Coordinació tècnica: Pjotr Eijkenboom (creació) i Hugues Girard (gira)
Cos tècnic: Emily Brassier, Bram Geldhof (llums) i Tim Thielemans (so)
Regidoria: Giuliana Rienzi (regidoria d’escena) i Clement Michaux (ajudant d’escena)