es pot anar a la platja barcelona

La Generalitat ha dictat noves mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana. La normativa no preveu el tancament permanent de les platges, però recomana als ajuntaments que reforcin el control per assegurar “el compliment de les mesures de seguretat, especialment dels aforaments per evitar aglomeracions” i que garanteixi les distàncies de seguretat entre les persones. També diu que cal limitar l’assistència “al grup de convivència habitual.”

15 % menys d’aforament a les platges

Ada Colau, ja va valorar divendres les mesures del Departament de Salut i va explicar que, en la línia de limitar la vida social i els contactes entre persones, es podria limitar més l’aforament i reforçar el control perquè es garanteixin les distàncies de seguretat entre persones.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reducció d’un 15 % de l’aforament a les 10 platges de Barcelona per donar compliment a les mesures de contenció decretades per la Generalitat. Suposa que el conjunt de les platges podran tenir una ocupació màxima de 32.000 persones, en comptes de les 38.000- 40.000 d’ara. La mesura s’aplicarà a partir de divendres 24 de juliol.

La decisió de reduir l’aforament de les platges s’ha pres de forma coordinada amb la resta de municipis metropolitans amb platja i que també es veuen afectats per les mesures del Govern català.

On consultar l’ocupació de les platges?

El control de l’aforament de les platges es continuarà fent a través del sistema de videosensors que es van instal·lar a principis de juny, que permeten saber l’ocupació de les platges de Barcelona en temps real i recollir la informació al web. Aquí pots consultar l’ocupació de les plategs de Barcelona en temps real.

Quan l’indicador és vermell, es tanca la platja perquè hi ha una ocupació molt alta de la platja, de més del 80 %. Un cop a dins de la platja, un equip d’informadors acompanyen els banyistes perquè es distribueixin de forma homogènia per la sorra i per garantir que es mantenen les distància de seguretat entre ells.