Tot i que Barcerlona ha canviat de ritme aquest cap de setmana -després de l’anunci de la Generalitat de posar en marxa noves mesures- per controlar el coronavirus, els turistes sembla que no tenen intenció de canviar els seus plans. Molts amb els quals un equip de betevé ha parlat aquest diumenge asseguren que a Barcelona se senten prou segurs.

Millor que als seus països d’origen

La Julieta i el Kernel, tots dos de Polònia, coincideixen a apuntar que se senten més segurs aquí que no pas al seu país. La Julieta diu que no se sent estressada pel virus i té clar que no canviarà de plans. Ara mateix està a la ciutat de pas, però amb la intenció d’establir-se i obrir una empresa, la pandèmia no li ha fet canviar d’idea. El seu company creu que tothom a Barcelona està molt conscienciat, que s’han posat en marxa totes les mesures de control i que, en conseqüència, ell se sent molt segur.

La mascareta, la clau

I, entre els factors que els fan sentir segurs, molts turistes destaquen l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. És el cas del Raúl i el Beltrand que han vingut de França amb tres amics més. Segons aquest grup, al seu país no existeix aquesta norma i veure a tothom amb mascareta els dona una sensació de tranquil·litat. Asseguren, això sí, que les noves mesures aplicades a Barcelona els han condicionat a l’hora de realitzar totes les activitats que tenien previstes, però no han patit en cap moment per si havien de canviar els seus plans.

La dificultat de tornar a un confinament total

El Sune dirigeix una pel·lícula a Barcelona i té por que les noves restriccions, especialment aquelles que no permeten reunions de més de 10 persones, puguin arribar a afectar-li el rodatge amb els actors. D’entrada, alguns dels que havien de venir de fora, assegura, ja han anul·lat el viatge, però espera poder tirar-ho endavant igualment. Aquest director, que viu a Los Angeles, creu que no s’aplicarà un nou confinament domiciliari a Barcelona. Ho diu per experiència: ell el va haver de patir a la seva ciutat i assegura que les conseqüències poden ser molt contraproduents: “és molt desmoralitzant si creus que cada vegada tornarà”.