L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama a la Generalitat claredat amb les mesures que ha anunciat per aturar els contagis de la cinquena onada. En una entrevista a Catalunya Ràdio, demana al govern “que surti de la recomanació i digui què es pot fer i què no”. “No pot ser que la Generalitat descarti el toc de queda, el faci informal i traspassi la responsabilitat a l’Ajuntament, que no tenim mitjans suficients per portar-lo a la pràctica”, afirma.

L’alcaldessa respon així a la petició del govern català, que ha demanat als ajuntaments que restringeixin l’accés als espais públics que es puguin convertir en punts de reunió (com parcs, places i platges ) entre dos quarts d’una i les sis de la matinada.

Més mitjans per aplicar les mesures

Colau assegura que la preocupació de l’Ajuntament de Barcelona és compartida per la resta de municipis que aquest dilluns es van reunir amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. De fet, aquest dimarts al migdia hi ha una segona reunió amb el govern. “Si cal tancar la platja, que ens diguin com ho fem”, reclama l’alcaldessa, que també demana a la Generalitat més mitjans i més mossos d’esquadra per poder aplicar les mesures. Colau es pregunta què han de fer amb les desenes de milers de persones que a dos quarts d’una, quan tanquin les activitats, estiguin al carrer. “No està prohibit estar al carrer”, es lamenta.

Claredat també amb les festes majors

L’Ajuntament també demana més claredat sobre què passarà amb les festes majors. Colau ha assegurat que, de moment, festes com les de Gràcia “no estan en dubte”, però que caldrà veure com evoluciona la situació epidemiològica. Tampoc no està en dubte la Mercè. “La nostra planificació és que n’hi hagi”, assegura. “En la pitjor de les hipòtesis seran com les de l’any passat”, afirma l’alcaldessa.

Collboni: “El Govern no ha de fer recomanacions”

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), també ha carregat contra les mesures anunciades per la Generalitat. Collboni ha afirmat que “sempre complirem i farem complir les mesures“, però ha insistit que el Govern català “no està per fer recomanacions, sinó per governar i ser clar”. En aquest sentit, ha afegit que si la Generalitat considera que cal aplicar restriccions, és a l’executiu català a qui li correspon fer les normatives: “No ha de traslladar la responsabilitat als ajuntaments”.