gent a la terrassa d'un bar de platja

Aquest dimarts al migdia, els ajuntaments de diversos municipis, entre els quals hi ha Barcelona, es reuneixen amb la Generalitat per acordar com es concreten les restriccions. El govern català vol que es tanquin les platges, parcs i places a les nits, però els alcaldes exigeixen claredat i també recursos per dur-ho a la pràctica.

La reunió l’ha convocat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i també hi assiteixen el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. A la taula s’hi asseuen representants de les diputacions, de les delegacions territorials del govern, l’Ajuntament de Barcelona i entitats municipalistes.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ que volen que més enllà de la recomanació, la Generalitat detalli com s’ha de fer aquest tancament de les platges. La batllesa ha criticat l’anunci d’un “toc de queda informal” i demana concreció.

Si no es demana el toc de queda, que la Generalitat digui exactament com es pot fer per tancar les platges i l’espai públic, i quins mitjans tenim per aplicar-ho
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

El govern ha fixat el tancament de totes les activitats a les 0.30 h, i això, opina Colau “no és gaire diferent del que tenim, perquè l’oci nocturn ja esta tancat”. “A les nits hi ha desenes de persones al carrer i això no està prohibit”, recorda.

Colau demana mossos i recursos

L’alcaldessa no ha volgut fer polèmica ni pronunciar-se sobre si el toc de queda és el context idoni. Però ha insistit que és la Generalitat qui ha de fixar mesures i què es pot fer també en les festes majors. Colau s’ha compromès a posar tots mitjans municipals, però també ha demanat efectius dels mossos i recursos.

La preocupació per fer complir les noves mesures no és exclusiva de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, la majoria de municipis ho van traslladar al govern en la reunió d’aquest dilluns al matí, prèvia a l’anunci oficial de les mesures contra la covid-19. “El sentiment era comú en ajuntaments governats per partits molt diferents”.