La protesta dels taxistes per a la regulació de les llicències de VTC (cotxes de lloguer amb conductor) amb què operen Uber i Cabify continua. Aquest diumenge els conductors han passat la tercera nit acampant a la Gran Via, entre els carrers de Bailèn i Entença. En total són prop de 2.000 taxistes que bloquegen aquesta via i també el passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó.

Una de les imatges més vistes quan arriba la nit són els conductors dormint a dins del cotxe. També s’han apoderat del carrer els matalassos i les tendes de campanya. Els taxistes consideren que la clau és “resistir” perquè d’aquesta manera poden aconseguir un pacte favorable de la reunió amb el Ministeri de Foment.

taxistes vaga nit carrer

Un dels moments en què el col·lectiu sembla una família, tal com afirmen alguns d’ells, és quan arriba l’hora de sopar. El carrer s’omple de taules, begudes i menjar. Els manifestants mantenen llargues converses sobre el conflicte i segueixen minut a minut les darreres informacions que apareixen als mitjans de comunicació. També tenen temps de passar l’estona amb els jocs de taula i, fins i tot, alguns s’atreveixen a jugar amb raquetes de platja.

Són moltes hores d’aturada i de mobilització i quan les forces defalleixen s’animen els uns als altres. La principal demanda del col·lectiu és que prevalgui la normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regula l’existència d’una llicència de VTC per a cada 30 taxis. L’aturada del servei es va iniciar fa cinc dies.