Després de dos dies, els taxistes continuen amb la vaga indefinida. Un miler de taxistes tallen la Gran Via i asseguren estar disposat a passar-s’hi tot l’estiu si no és que el Ministeri de Foment soluciona la seva situació. El sector va votar aquest divendres continuar amb les aturades, després que el Tribunal Superior de Justícia decidís suspendre el reglament que limita les llicències VTC d’empreses com Uber o Cabify a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta ha estat la segona nit i es nota en els ànims. 1.500 taxis van passar la nit de divendres a dissabte a la Gran Via en senyal de protesta. La nit de dissabte a diumenge tampoc no s’han mogut i han continuat tallant la Gran Via entre els carrers de plaça d’Espanya i Tetuan. Encara que alguns taxistes es queixen que a partir de les 12 de la nit disminueixen els cotxes estacionats. Hi ha qui entén que no tothom hi pot passar la nit, però altres reclamen que s’organitzin relleus. A la vegada, fan una crida als taxistes a passar la nit a la Gran Via, davant la possibilitat que els desallotgin.

Asseguren que continuaran amb les mobilitzacions i l’ocupació de la via fins que hi hagi una resposta política. Diuen que l’única manera d’aixecar la mobilització és que el Ministeri de Foment porti a la reunió de ministres de divendres la reforma de la legislació per blindar el transport. Dilluns es reuniran amb el Ministeri de Foment a Madrid, on assistiran quatre representants dels taxistes de Barcelona.

No es mostren gaire confiats en la reunió, però asseguren que estan debatent les estratègies a seguir i que les portaran a l’assemblea programada aquest diumenge a les cinc de la tarda perquè decideixin els passos següents que s’han de fer en les negociacions.

Aquest dissabte, Alberto Alvárez, portaveu d’Elite Taxi, es va mostrar molt satisfet amb com estava funcionant la protesta. Assegurava que aquest dissabte a la Gran Via hi havia més de 4.000 taxistes. “Això mai s’ha vist” va sentenciar, mentre afirmava que aquest és un moviment espontani dins del sector que està cansat de la situació actual.

En l’assemblea de dissabte, els taxistes van agrair el suport al sector per part de l’alcaldessa Ada Colau, alhora que van demanar disculpes per les molèsties ocasionades a la ciutadania durant les seves protestes. Aquest divendres Colau va reclamar després de reunir-se amb representants dels taxistes que el Ministeri de Foment traslladi al Consell de Ministres una modificació en el reglament que reconegui la competència metropolitana sobre les llicències de VTC, un compromís que reclamen els taxistes com a condició per desconvocar les mobilitzacions. Aquesta trobada ha provocat la reacció de l’oposició, i tant PP com ERC han criticat el posicionament de Colau amb la vaga de taxistes.

Prèviament a les protestes, divendres un grup de taxistes van col·lapsar els accessos a la ciutat, amb una marxa pel centre que ha ocupat la Gran Via. Cal recordar que el sector ja havia convocat una aturada generalitzada del servei de 48 hores aquesta setmana en protesta pel recurs presentat pel Ministeri de Foment contra el reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que regulava les llicències VTC.

Suport de taxistes d’arreu de l’Estat

En l’assemblea també s’ha fet una crida als taxistes de tot a l’estat a sumar-se a la vaga, els de Madrid ja han decidit fer-ho.  Taxistes de Madrid, Màlaga, Marbella i Sevilla s’han sumat a la protesta amb aturades, col·lapsant els accessos als aeroports de les ciutats.

A Barcelona han arribat taxistes del País Basc. A més, s’han fet marxes lentes de suport de conductors de servei des de Sitges, Vilanova i localitats del Maresme.