El sector turístic és el principal afectat per la vaga indefinida de taxistes que hi ha a la ciutat. Aquest cap de setmana, 28 i 29 de juliol, han arribat al port gairebé 40.000 creueristes provinents de nou vaixells diferents. I el taxi és, per a molts d’ells, l’opció més ràpida per visitar Barcelona durant les poques hores de l’escala o, com a mínim per apropar-se al centre. Però a les terminals de creuers hi han trobat les parades de taxi buides i, en canvi, llarguíssimes cues a les de bus que connecten amb la ciutat. De fet, l’empresa Cruise Bus ha hagut d’ampliar el nombre de combois i augmentar la freqüència de pas per canalitzar la demanda.
I no són els únics, l’Aeroport de Barcelona-el Prat ha tingut aquest cap de setmana també un pic de sortides i arribades amb més de 2.000 operacions i la vaga de taxistes també s’hi ha deixat notar. L’Aerobús ha hagut de reforçar el servei i també l’L9 i Rodalies, alternatives de transport que han augmentat el nombre de passatgers per arribar-hi.
Cotxe particular per sortir de l’hospital
Els afectats per aquesta vaga de taxis no només són turistes. A la parada de taxis de davant de l’Hospital Clínic ara només hi paren cotxes particulars. Des d’aquest i d’altres centres sanitaris, com ara l’Hospital de la Vall d’Hebron, ens han dit que no s’ha notat especialment la protesta i que, en casos puntuals, s’ha portat els pacients a casa amb transport sanitari, però com ja es fa en altres ocasions. Sí que hem pogut parlar amb familiars, sobretot de gent gran que ha preferit recollir amb el cotxe particular els malalts un cop han tingut l’alta.