Tall Gran Via taxis

El Ministeri de Foment ha convocat a les principals associacions i federacions del taxi i de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) aquesta setmana per tractar sobre els problemes que els afecten. Així ho han anunciat aquest dissabte al migdia en un comunicat. Els taxistes asseguren que els han citat aquest dilluns en un reunió a Madrid i afirmen que hi assistiran. Pel que fa a les VTV tindran la reunió aquest dimarts.

L’anunci de Foment es produeix després que els taxistes de Barcelona i Madrid hagin decidit continuar amb la vaga indefinida per protestar per la concessió de llicències de VTC. Els taxistes de Barcelona ja fa dos dies que tallen la Gran Via, des de plaça d’Espanya fins a Tetuan i anuncien que continuaran amb les mobilitzacions i l’ocupació de la via fins que hi hagi una resposta política imminent per part del Govern espanyol.

Des del Ministeri ha fet una crida a la calma. També han reclamat als taxistes mobilitzats que es retorni a la “normalitat”,ja que asseguren que és un pas previ i necessari per avançar cap a una solució conjunta amb totes les administracions afectades.

“Foment aposta pel diàleg entre les diferents administracions, així com entre els sectors implicats, que faciliti una convivència equilibrada entre el taxi i el VTC”, assegura el comunicat, que destaca la necessitat de garantir el compliment de la normativa i ha defensat el dret de la ciutadania a al mobilitat.

Artadi denuncia “la deixadesa de l’Estat” amb relació al conflicte del taxi

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha exigit aquest dissabte el traspàs de les competències del taxi davant la “deixadesa” del Govern espanyol, que el seu entendre ha estat el causant de la vaga indefinida que ha convocat el sector. La consellera —que ha participat en una reunió amb el conseller Miquel Buch al CECOR— ha criticat que la desatenció ve de lluny, i ha assegurat que el problema no s’ha afrontat en cap moment.

Artadi ha recordat que aquest aquest dimecres hi ha prevista una reunió de la comissió bilateral Generalitat-Estat en què s’ha de tractar el traspàs de competències. “Veurem quina resposta hi dona el Govern espanyol i quina és la proposta per resoldre la qüestió”, ha afegit.

Ha recordat també que l’Estat no és l’únic que té competències sobre el sector del taxi, ja que l’AMB, presidida per Colau, ja va intentar regular els serveis de les VTC amb un reglament, que aquest divendres el Tribunal de Justícia de Catalunya va tombar. Per això Artadi ha mostrat tot el seu suport a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’explorin “tots els marges competencials” que tenen.  

Per una altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recomanat a tots els viatgers que s’hagin de desplaçar cap a l’aeroport del Prat que prioritzin el transport públic, especialment el metro i el tren. I ha recomanat a l’Ajuntament de Barcelona que incrementi els serveis públics.  Per la seva banda, la Generalitat ha anunciat que diumenge reforçarà el tram de la Línia 9 del metro que connecta Barcelona amb l’aeroport del Prat davant la vaga del sector del taxi.

La Generalitat ha convocat aquest dimarts a les 11 del matí una reunió amb el sector del taxi al Palau de la Generalitat.