L’oposició critica el posicionament d’Ada Colau envers la vaga indefinida de taxistes que hi ha des de fa dos dies a la ciutat. El PDeCAT, ERC, Ciutadans i el PP exigeix a Colau que sigui part de la solució del problema i que no faci un ús partidista de la situació.

Bosch proposa convocar una taula de mediació per solucionar el conflicte del taxi

Des d’Esquerra Republicana han fet evident la seva preocupació per la vaga indefinida que mantenen els taxistes de Barcelona, Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC, ha apel·lat directament a l’alcaldessa Ada Colau i li ha demanat “que lideri una solució i que no formi part de la protesta”.

Bosch ha proposat que es convoqui de manera immediata una taula de mediació amb tots els actors implicats, per tal d’evitar perjudicar els ciutadans. També ha demanat a l’Estat que hi intervingui urgentment.

ERC considera que la regulació del sector és necessària i que treballaran perquè els taxistes tinguin una feina digna, però ha afegit que cal impedir que bloquegin la ciutat i ha condemnat els episodis d’agressivitat de dijous passat. 

El PDeCAT denuncia “l’ús partidista” del govern municipal amb el reglament de les VTC

El regidor del PDeCAT, Raimon Blasi, ha denunciat que aquesta vaga ha estat conseqüència “de l’ús partidista i populista que ha fet l’alcaldessa i el seu govern amb el reglament de les VTC”. Segons la seva opinió, aquest conflicte s’ha escapat de les mans per la incapacitat de gestió i falta de diàleg per arribar a acords, sobretot de Colau i els comuns i l’amenaça d’una part d’un sector del taxi que no representa al seu conjunt.

Per això ha dit el sector del taxi que la defensa dels seus drets, als quals assegura donar suport, han de ser compatibles en un normal funcionament de la ciutat. “Respectem el dret a defensar i reivindicar els drets del sector, però aquesta defensa necessàriament ha de ser compatible amb garantir la connectivitat i el funcionament normal d’una ciutat com Barcelona i àrea metropolitana” ha defensat. El regidor del PDeCAT també ha condemnat l’ús de la violència i qualsevol acte vandàlic.

Ciutadans i PP exigeixen a Colau que la ciutat retorni a la normalitat

Ciutadans i PP han exigit aquest dissabte a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que posi fi al conflicte del taxi i que “torni la normalitat” a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En un comunicat, la presidenta del grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha culpat directament Colau del “col·lapse” que viu Barcelona per la vaga indefinida del taxi. Mejías ha reclamat a Colau que doni la cara i cridi els sindicats del taxi a una taula de negociació per posar fi a aquesta situació que considera inacceptable. Mejías reclamen a Colau que si no és capaç de fer-ho, cedeixi la regidoria de seguretat a una altra persona.

Per un altra banda, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat, a través de Twitter, que Colau “no pot ser una activista més del taxi”. Ha assegurat que l’alcaldessa ha de mediar i negociar per posar fi al conflicte que considera que afecta la normalitat de la ciutat. Segons Fernández Díaz, Colau ha enganyat el sector del taxi amb un “reglament de dubtosa legalitat”.