La reunió d’aquest dilluns entre els representants del sector del taxi i els del Ministeri de Foment ha acabat sense acord al cap d’unes quatre hores. La trobada entre el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i les principals associacions de taxistes, Fedetaxi, Antaxi i Elite, no ha estat suficient per arribar a una entesa que posi fi al conflicte.

Pels volts de les 15 h, quan hi ha hagut un recés en la reunió, ja es veia a venir que el resultat no seria positiu. Durant la pausa, els representants de les associacions del taxi han explicat que veuen insuficient els oferiments que fa el Govern. Demanen mesures concretes i un calendari clar.

Els taxistes concentrats a la Gran Via han seguit les notícies que arribaven des de Madrid. A la tarda, s’ha fet una assemblea informativa en què els han explicat el contingut de la reunió a Madrid. El Ministeri de Foment s’ha compromès a aprovar una declaració institucional en el consell de ministres de divendres a favor de la proporcionalitat d’una llicència VTC per cada 30 de taxi i deixar per al 14 de setembre l’aprovació d’un decret llei. Això no ha satisfet molts dels taxistes, que han rebut l’anunci amb crits de “Ni un pas enrere”. Aquest dilluns a la nit, faran una altra assemblea per decidir si continuen endavant amb la vaga.

La d’aquest dilluns és la primera de les trobades que el ministeri té en l’agenda d’aquesta setmana per mirar de desencallar el conflicte de les llicències VTC. Dimarts, Foment es reunirà amb representants d’Uber i Cabify i per a dimecres s’ha convocat la Conferència Nacional del Transport.

Els taxistes, que ja han passat tres nits amb els vehicles aturats a la Gran Via, van advertir diumenge que si Foment no els ofereix solucions reals podrien portar la protesta al port i a la terminal de creuers. En assemblea, també van posar sobre la taula mobilitzar-se a la frontera amb França.