Aquest diumenge els taxistes de Barcelona han amenaçat de portar les seves protestes al Port de Barcelona, i en concret als vaixells de creuer, si Foment no els ofereix dilluns solucions reals al conflicte que mantenen amb les llicències de vehicles amb conductor. “Si no hi ha tracte amb la llicència urbana, llavors potser cal deixar aquí els cotxes i anar als creuers”, ha comentat, en al·lusió a la possibilitat de dur a terme actes de protesta a la zona portuària i, en particular, a les terminals de creuers.

En l’assemblea d’aquest diumenge també han parlat de fer mobilitzacions a la frontera amb França. Fins i tot, asseguren que estan disposats a paralitzar l’economia del país.

A través d’un comunicat, els representants dels taxistes han anunciat que a la reunió sol·licitaran la transferència de competències en matèria de regulació del transport a les comunitats autònomes i canvis normatius en el reglament del transport. A més, demanaran un compromís de no posar en funcionament més autoritzacions VTC fins que es reuneixi la Conferència Nacional del Transport.

Precisament, aquests dies un dels llocs més afectats ha estat el port, ja que la vaga de taxis entorpeix la visita de milers de creueristes que aquest cap de setmana han arribat a Barcelona. També s’hi ha pogut veure perjudicats en hotels, hospitals o l’aeroport.

La Generalitat demana als taxistes que desallotgin la Gran Via

Aquest diumenge la Generalitat ha demanat als taxistes que desallotgin l’avinguda com a gest de bona voluntat negociadora. El missatge l’ha fet arribar als taxistes el director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, que està en contacte permanent amb el sector. Els taxistes ocupen la part central de la Gran Via des de divendres i el fet que demà sigui dia laborable i que les complicacions de trànsit es puguin accentuar preocupa el govern.

Des del sector del taxi confirmen haver rebut la petició, però asseguren que continuaran bloquejant la Gran Via fins que el Ministeri de Foment asseguri el blindatge de la llicència urbana. És a dir, que posi limitacions a les noves llicències de VTC, de manera que es respecti la ràtio d’una llicència d’aquest tipus per cada 30 de taxis. Els taxistes han assegurat que són conscients de les molèsties que la seva protesta està generat a la ciutadania i recorden que aixecar la mobilització del centre de la ciutat depèn únicament de Madrid, alhora que han subratllat la bona sintonia amb la Generalitat respecte al conflicte amb les llicències de VTC.

Pels taxistes ara tot se centra en la reunió convocada aquest dilluns pel Ministeri de Foment, a la qual assistiran quatre representants dels taxistes de Barcelona. Dimarts, Foment té previst reunir-se amb les empreses responsables de les llicències de VTC per intentar trobar una solució a una vaga que es va iniciar dimecres passat a Barcelona i que aquest cap de setmana s’ha estès a diverses ciutats de l’estat espanyol, com per exemple Madrid.

Fan una crida als taxistes a participar en una tercera nit a la Gran Via

Ja fa dos dies consecutius que els taxistes i els seus vehicles passen la nit a la Gran Via com a forma de protesta, i això es comença a notar, sobretot pel que fa a l’esgotament. Alguns taxistes consideren que més companys haurien de fer nit a la Gran Via, com a mesura per fer pressió a les administracions. Reclamen més implicació, encara que altres entenen que hi ha gent que no pot passar la nit allà perquè són assalariats i no poden portar-hi el cotxe o per logística familiar.

Això sí, des del sector fan una crida als taxistes a passar la nit d’aquest diumenge a la Gran Via, per la possibilitat que els desallotgin abans de la reunió. Volen demostrar la força del moviment.

Per una altra banda, els taxistes denuncien que en alguns moments de la nit i del dia han passat alguns vehicles de Cabify per la zona propera a la concentració amb l’objectiu de provocar els taxistes.