@cmarquezdaniel

El servei de VTC torna a estar disponible a Barcelona. Uber, Cabify i la resta de serveis de vehicle de lloguer amb conductor, han reprès l’activitat després d’aturar-la durant la vaga del taxi. En un comunicat, l’associació majoritària del sector, Unauto VTC, assegura que aquest dijous van viure “un dels dies més durs de la història de les VTC a Espanya”. Per primera vegada en 30 anys de trajectòria van haver d’aturar el servei com a conseqüència dels “atacs violents perpetrats per grups organitzats durant la vaga del taxi”.

El sector de les VTC considera que les agressions que alguns conductors van patir dimecres, com l’atac a un vehicle de l’Hotel Palace i un cotxe on viatjava una família, han de “fer reflexionar els qui han cedit al xantatge del taxi”. L’associació assenyala l’Ajuntament i el Ministeri de Foment, aquest últim perquè “inexplicablement”, diu, ha decidit retirar la petició de mesures cautelars contra el reglament de l’AMB per restringir les llicències de VTC.

Unauto VTC assegura que estan “fermament convençuts” que les ciutats no pertanyen a cap col·lectiu, “per molta capacitat de pressió que tingui”. En l’escrit afegeixen que els atacs violents no només estaven dirigits contra les VTC i les aplicacions amb què treballen sinó “un atac directe a l’estat de dret, els drets dels treballadors, la lliure elecció dels ciutadans i la imatge d’una ciutat oberta i cosmopolita com Barcelona”. El sector reclama que les autoritats posin els mitjans perquè “les escenes viscudes dimecres no es repeteixen mai més”.