L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que està a les mans del Ministeri de Foment la desconvocatòria de la vaga indefinida dels taxistes si es traspassen les competències perquè les administracions puguin regular les llicències per a VTC. Colau ho ha dit abans de la reunió entre representats del sector del taxi i Foment.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ada Colau ha demanat a Foment que porti al Consell de Ministres un decret llei per modificar la llei de transports estatals perquè es reconegui la competència local per regular les llicències VTC. Amb aquest gest, l’alcaldessa considera que els taxistes desconvocarien la vaga indefinida. Colau ha afegit que cal regular les llicències de lloguer de vehicles amb conductor perquè “generen un gran greuge al món del taxi”.

Si la protesta s’allarga, l’alcaldessa explica que caldria treballar amb la Generalitat per “evitar la situació de bloqueig del centre de la ciutat” i reconeix que també parlarà amb els taxistes per “veure com es pot garantir el dret a la protesta sense que això vagi en contra dels drets fonamentals del conjunt de la població, la seguretat i la mobilitat”.