retards aeroport

Els treballadors de terra i manteniment d’Iberia a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat han convocat quatre noves jornades de vaga. Seran els dies 24, 25, 30 i 31 d’agost. En un comunicat, el comitè d’empresa argumenta que s’han vist obligats a reprendre les aturades “davant la passivitat de la direcció d’Iberia i la falta de propostes”.

En el text, el comitè, amb majoria de la UGT, diu que les reivindicacions “dels treballadors són les mateixes, després de la falta d’interès de la direcció de l’empresa de solucionar els problemes de l’aeroport de Barcelona. “El personal ja va fer vaga a l’aeroport a finals de juliol per demanar millores laborals i denunciar “falta de personal, falta d’estabilitat, excés de càrregues de feina, abús d’hores extraordinàries de compliment obligat” i demanar una reorganització dels torns per afavorir la conciliació familiar i laboral. 

Estiu de vagues a l’aeroport

Els treballadors també demanen a l’Administració que insti Iberia Barcelona “a dotar dels mitjans suficients l’aeroport del Prat, com els que tenen aeroports de les mateixes característiques del nostre entorn”.

Les aturades del personal de terra i manteniment d’Iberia se sumen a la vaga indefinida que mantenen els treballadors dels controls de seguretat de l’aeroport de Barcelona i que aquest dimarts acumula la cinquena jornada. De moment, la protesta –que es fa amb un 90 % de serveis mínims– s’està desenvolupant amb poca incidència per als viatgers.

Iberia diu que no pot modificar els contractes

En un comunicat, Iberia ha afirmat aquest dimarts que està disposada a negociar amb el personal “tots aquells aspectes susceptibles de ser acordats localment”, tot i que admet que no pot transformar o modificar els contractes de la plantilla perquè, argumenta, no poden negociar-se amb el comitè de vaga de Barcelona perquè “estan fora de l’àmbit de competències d’aquest comitè”.

La companyia recorda que s’ha reunit tres vegades en els últims 15 dies amb el comitè de vaga –el 31 de juliol i els 2 i 7 d’agost–, en què la companyia els ha fet “una oferta”. Afirma que hi ha prevista una reunió la setmana vinent, i per això, segons Iberia, “no s’entén” la convocatòria de noves aturades, “sobretot en l’operació tornada de vacances”.