L’empresa Trablisa, encarregada dels controls de seguretat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, reclama als treballadors que desconvoquin la vaga prevista a partir d’aquest divendres. En un comunicat assegura que així ho ha transmès al comitè de vaga en la reunió de mediació d’aquest dimecres, que ha acabat sense acord. A més, Trablisa demana als vigilants de seguretat que reprenguin “la via negociadora” per continuar “treballant conjuntament en la millora del servei i de les condicions dels treballadors”. En aquest sentit, l’empresa assegura que ha traslladat als sindicats “les solucions possibles per a les seves reivindicacions”, tot i que se’ls ha reiterat “la impossibilitat d’assumir nous costos”.

D’altra banda, Trablisa subratlla que el comitè de vaga “ha tingut interès exclusivament pel pla econòmic”, una vessant “definida i fixada clarament” en el conveni col·lectiu i en el laude, que “Trablisa compleix estrictament”. Per tot plegat, l’empresa que gestiona els controls de seguretat a l’aeroport considera que amb aquesta vaga els treballadors persegueixen “alterar durant la seva vigència l’acordat” tant en el conveni col·lectiu com en el laude, un fet que “és il·legal”, sentencia l’empresa.

La directora de Recursos Humans de Trablisa, Pilar Albacete, assenyala que des que la companyia va assumir el servei de vigilància a l’aeroport de Barcelona —el juny del 2018— han treballat conjuntament amb el comitè d’empresa “per millorar tant els serveis a l’usuari com les condicions dels treballadors”, i destaca que s’ha augmentat la plantilla en un 44 %, en front d’un augment del trànsit de passatgers del 5,64 %. Per tot plegat, Albacete conclou que aquesta convocatòria de vaga “és il·legal, abusiva i injusta”.