El Ministeri de Foment i el Departament de Treball han dictat els serveis mínims per a les vagues parcials convocades a Renfe per als dies 14 i 30 d’agost i 1 de setembre. Segons ha informat Renfe en un comunicat, seran del 40 % a Rodalies, del 78 % a l’AVE i llarga distància i del 65 % als trens Avant.

Les aturades, convocades pel sindicat CGT per denunciar falta de personal, seran parcials i s’articularan en períodes de quatre hores: de 12 a 16 h i de 20 a 0 h. En aquests trams, els serveis mínims seran els següents:

. Rodalies: 40 % del servei

. AVE – llarga distància: 78 % dels trens afectats

. Avant: 65 %

Durant la resta de la jornada, el servei funcionarà amb normalitat.

Son els mateixos serveis mínims que ja es van decretar per a l’anterior jornada d’aturada parcial del 31 de juliol a Renfe.

Drets dels viatgers

Renfe informa que els viatgers amb bitllets comprats amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar-ne el canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Als passatgers afectats per trens suprimits se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més pròxim a l’adquirit. Els clients poden consultar la informació a la pàgina web www.rodaliescatalunya.cat, aplicacions (Rodalies de Catalunya i Renfe rodalia) i el telèfon 900 410 041. També al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.