Els treballadors dels controls de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat han celebrat aquest dijous una assemblea per decidir si acceptaven o no l’última proposta de l’empresa (Trablisa). Es tracta de la proposta que la companyia va posar dimecres sobre la taula en la reunió de mediació que es va celebrar al Departament de Treball. Finalment, han decidit mantenir la vaga.

Al matí, abans d’acabar la votació, l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, creu que la participació serà mínima perquè la proposta de l’empresa “és insuficient”. “Els treballadors diuen que si no hi ha proposta, perquè això que han presentat és impresentable, què han de venir a votar?”, afirma Giménez. “Vindrà molt poca gent perquè realment no hi ha res a votar”. I assegura “que demà hi haurà vaga“.

Posicions contraposades

La trobada d’aquest dimecres ja va deixar clar que no va servir per acostar posicions. El personal considera que l’última proposta de l’empresa no recull les seves principals exigències, com per exemple cobrar un euro més per hora treballada o disposar d’aparcament gratuït a l’aeroport. Per la seva banda, la companyia s’ha compromès a complir tots els punts del conveni, però diu que no pot assumir la qüestió econòmica, és a dir, l’increment salarial que reclamen els treballadors i la possibilitat de tenir l’aparcament de franc.

La situació s’assembla a la que es va viure l’estiu del 2017, quan els treballadors d’Eulen —llavors empresa encarregada dels controls de seguretat— van convocar una vaga que va originar cues importants als controls de passaports de l’aeroport. Si treballadors i empresa no arriben a un acord, l’aturada començarà aquest divendres 9 d’agost i es mantindrà de forma indefinida. La Delegació del Govern ha decretat uns serveis mínims del 90 %, que els treballadors ja han titllat d’abusius.