A mesura que avanci el desconfinament, TMB i l’AMB preveuen que la demanda i l’oferta de transport públic aniran en augment. Per tant, consideren que caldrà extremar les mesures de protecció per evitar que el personal pugui contagiar-se de coronavirus. Per aconseguir-ho, les companyies han anunciat que instal·laran mampares de protecció a les seves flotes d’autobusos.

Major control de l’aforament

Fins al moment, el personal s’ha protegit amb sistemes provisionals com ara l’aïllament de la zona del conductor amb cintes que impedeixen el pas de viatgers. La instal·lació de mampares fixes permetrà recuperar l’entrada dels usuaris per la primera porta i facilitar el control d’aforament permès i la validació de bitllets.

Mampares fixes de policarbonat

Segons un comunicat emès aquest dimecres per TMB i l’AMB, s’han realitzat proves amb diferents proveïdors i materials i, finalment, s’ha optat per una mampara de policarbonat que s’adapta a la forma de la porta del conductor, la màquina validadora i la resta d’elements del vehicle. També inclourà una finestreta de comunicació.

Terminis d’instal·lació

La flota de TMB necessita 1.140 mampares de diferents dimensions. La companyia de transports informa que al llarg del mes de juny es farà la fabricació industrial i la implantació als vehicles serà progressiva. Per la seva banda, els 758 busos gestionats per l’AMB podrien estar equipats de cara a la fase 3 del desconfinament. Durant aquest termini, la previsió és adaptar 40 vehicles diaris.