Nissan cierra planta Barcelona

(ACN) La fàbrica de Nissan a la Zona Franca aturarà la producció aquest dimecres perquè s’ha quedat sense subministraments per produir a conseqüència de la vaga indefinida convocada pels sindicats. Un dels objectius principals de l’aturada és exigir un pla industrial davant de les incerteses sobre la continuïtat de l’empresa a l’estat i a Europa i que la crisi del coronavirus ha agreujat, segons han confirmat fonts de l’automobilística i sindicals.

La importància del centre de Montcada

Les organitzacions sindicals van optar perquè fessin la vaga només el centenar de treballadors del centre de Montcada, que s’ocupa d’estampació de carrosseria i proveeix tant centres de Renault a França com les instal·lacions barcelonines. L’estratègia vol comprometre una comanda de més de mil “pick-ups” que la multinacional ha d’entregar a Mercedes al maig.

El seguiment de l’aturada ha sigut del 100 % a la planta de Montcada i Reixac des de dilluns, segons fonts sindicals, que consideren que s’ha assolit l’objectiu de l’aturada tot i que el futur continua “igual d’incert” per la plantilla.

La davallada de Nissan

El Comitè d’Empresa de Nissan demana a la direcció un “pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes” i que es garanteixi l’ocupació dels 3.000 treballadors directes i els més de 20.000 d’indirectes. Els centres de la multinacional nipona han anat perdent volum de producció any rere any i l’automobilística estudia des de principis d’any la viabilitat de les seves instal·lacions a la Zona Franca. A principis d’estiu, s’espera que es faci pública la decisió de l’empresa.

Les organitzacions sindicals han organitzat una caixa de resistència per ajudar els treballadors que fan vaga a Montcada i que no percebran el seu salari.