Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha suspès a partir d’aquest dissabte la venda de bitllets senzills a bord dels autobusos i els conductors no hi atendran els usuaris. A més, l’accés als autobusos es farà sempre per la segona porta en comptes de la primera, que es mantindrà tancada durant tot el recorregut. D’aquesta manera es vol evitar el contacte entre els passatgers i els treballadors per evitar possibles contagis per coronavirus, després que alguns conductors precintessin la seva zona de treball de manera espontània.

Els bitllets i targetes es podran seguir adquirint a les màquines expenedores de les estacions de metro i a cinc parades de bus de la ciutat, així com electrònicament i als punts autoritzats.

A banda d’aquesta mesura, també s’han tancat els punts d’atenció de la xarxa de metro, de manera que els serveis d’informació i atenció al client es fan únicament per telèfon i internet.

Més neteja i recomanació per a les persones vulnerables

TMB està reforçant els serveis d’higiene i neteja als vehicles i a les instal·lacions per evitar els contagis. Tot i això, recomana a les persones més grans de 65 anys, i als qui pateixin malalties cròniques o tinguin problemes de salut previs, que evitin utilitzar el transport públic en la mesura del possible.

A més, també ha decidit la suspensió del Barcelona Bus Turístic i el Telefèric fins a nou avís com a mesura preventiva.

El pla de contingència pel coronavirus de TMB també preveu solucions per mantenir el servei en cas que hi hagi baixes de treballadors.